Gezondheid

De populariteit van biologische wijn

Het zal u niet verrassen: allerlei biologische producten worden steeds meer verkocht in Nederland, en daaronder valt ook biologische wijn. Het is een trend geworden om bio- en ecologisch inkopen te doen: consumenten vinden het niet alleen belangrijk hoe duur een product is en wat de kwaliteit van dat product is, maar ook hoe het precies is geproduceerd. Je ziet in de kledingindustrie: kleding waar geen kinderhanden aan hebben meegewerkt staat hoog in het vaandel bij veel mensen. Maar je ziet het vooral in de voedselindustrie.

Verkrijgbaarheid van biologische wijn

Het is door de toenemende populariteit van biologische producten ook goed mogelijk om die op allerlei plaatsen buiten de biowinkel aan te schaffen. Je kunt in de gewone supermarkt ook een paar flessen biologische wijn vinden. Het aanbod is dan wel wat beperkt: je zult niet uit meer dan drie flessen witte wijn kunnen kiezen.

Heb je behoefte aan meer keuze – behoefte aan prosecco bijvoorbeeld – en wellicht een geavanceerdere smaak dan de gemiddelde supermarktwijn heeft, dan kun je terecht bij de wijnhandel die meestal iets meer flessen in huis heeft die aan je producteisen zullen voldoen. Wil je echt veel te kiezen hebben dan moet je naar een wijnhandel die alleen biologisch inkoopt: dat soort winkels komt niet erg vaak voor.

Online biologische wijn kopen

Gelukkig kun je ook op het internet veel soorten biologische wijn vinden; er zijn zelfs webshops die gespecialiseerd zijn in dit soort wijnen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je online vaak gemakkelijk informatie op kan zoeken over een specifieke fles wijn: je kunt precies bekijken waar jouw drank vandaan komt en hoe het product wordt geproduceerd. Het digitale tijdperk biedt specialistische consumenten dus niet alleen veel aankoopmogelijkheden: de kritische consument kan gemakkelijk wegwijs worden in de wereld van wijn, en ziet wat hij of zij koopt.