Financieel

Goedkoop een auto leasen doe je zo

17 augustus 2016 by steffen

Een auto leasen is tegenwoordig heel normaal. Iedereen kan een auto leasen, je hoeft daarvoor echt geen goedbetaalde zakenman of directeur van een groot bedrijf te zijn. Een auto leasen doe je heel eenvoudig via het internet, je kunt de websites van bedrijven voor goedkoop auto leasen gemakkelijk vinden met je zoekmachine. Zodra je op de website bent zie je welke auto’s je kunt leasen en wat de maandelijkse kosten gemiddeld zijn. Maar dan heb je nog geen persoonlijke offerte.

Onderhandelen over leasen

Je moet nooit zomaar akkoord gaan met een voorstel van een leasebedrijf. Je kunt namelijk onderhandelen over de prijs. Er is veel concurrentie dus de leasebedrijven willen je graag als klant en zullen daar ook graag wat voor willen doen. Dus maak daar gebruik van. Zeg dat je interesse hebt, maar dat je ook bij andere bedrijven gaat informeren en dat je uiteraard voor de goedkoopste deal wilt gaan.

Je zit er tenslotte voor enkele jaren aan vast. Dan zal een leasebedrijf al snel geneigd zijn om een betere offerte voor te leggen om je toch als klant binnen te kunnen halen. Natuurlijk moet je wel redelijk blijven, de leaseprijs ligt wel vast binnen bepaalde grenzen. Voor een prikje een dure Mercecedes of BMW leasen gaat je niet lukken.

Let op de voorwaarden voordat je tekent

Voordat je je handtekening zet onder het leasecontract moet je de voorwaarden goed doorlezen. Wat zit er bij de leaseprijs inbegrepen, hoeveel kilometers per jaar mag je rijden, hoeveel moet je bijbetalen als je daar overheen gaat. Dit zijn belangrijke punten die de prijs voor de lease bepalen. Als je eenmaal hebt getekend kunnen deze voorwaarden niet meer worden veranderd en zit je er dus voor de duur van het leasecontract aan vast. Je moet dit dus van te voren doen en zorgen dat je weet waar je aan toe bent.