Financieel

Het vergelijken van reisverzekeringen

Een reisverzekering is een schadeverzekering die opgelopen schade op vakantie vergoed. Op vakantie wilt u als klant genieten van uw welverdiende rust, een gestolen bagagetas of een breuk op vakantie wilt u dan ook niet meemaken. Om toch enigszins met een gerust gevoel op vakantie te gaan is er de reisverzekering. Alhoewel ongevallen nooit fijn zijn, wordt de schade in ieder geval wel vergoed. Er zijn vele aanbieders van reisverzekeringen. Het is dan ook vaak lastig om de best passende verzekeraar uit te zoeken. Om toch zo goed mogelijk de best passende verzekeraar uit te zoeken, zijn er verschillende sites die verzekeringen vergelijken op basis van ingevulde informatie van de aanvrager. Eén van deze sites is www.reisverzekeringvergelijken.org.

Vind de beste verzekeraar

Om via de site de best passende verzekeraar te vinden, moeten informatie door de aanvrager worden ingevuld. Allereerst moet de verzekerde zijn of haar geboortedatum invullen. Daarna moet enkele informatie over de reis worden ingevuld. Denk hierbij aan het gewenste dekkingsgebied. Er is hierbij de keuze uit verzekerd in Nederland, in Europa of wereldwijd. Ook moet de maximale reisduur worden ingevuld. Er is de optie om de bagage tot een bepaald bedrag te verzekeren. Ook los geld kan verzekerd worden. Als er van de verzekerde los geld wordt gestolen dan zal dit worden vergoedt. Nu de benodigde informatie over de aanvrager en de basisdekking is gegeven, is er nog de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden. Dit gebeurd door middel van aanvullende dekkingen.

Aanvullende dekkingen

Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die op de site geselecteerd kunnen worden. Allereerst is er de annuleringsverzekering. Hiermee zijn kosten gedekt wanneer de vakantie door een geldige reden niet meer door kan gaan of moet worden afgebroken. Alhoewel het niet fijn is om aan te denken, er kan natuurlijk het een en ander mis gaan op vakantie. Zo kan de auto ermee ophouden, hiervoor is de autopechdekking. In het ergste geval kan de schade niet snel worden verholpen. Hiervoor is de dekking voor vervangend vervoer. Er kunnen ook situaties rondom het welzijn van de verzekerde plaatsvinden.

Om dit goed te dekken zijn er de aanvullende ongevallenverzekering en de aanvullende ziektekostendekking. Bij de laatste is het wel van belang dat de aanvrager al over een zorgverzekering beschikt, aangezien de reisverzekering gezien kan worden als een uitbreiding op huidig afgesloten verzekeringen. De reisverzekering verzekert in dit geval alleen medische kosten die buiten de verzekering vallen. In sommige gevallen wordt de verzekerde door medische omstandigheden zelfs aangeraden om naar huis te gaan.

Hieraan zijn natuurlijk kosten verbonden, hiervoor is de repatriëringverzekering. Er zijn drie aanvullende verzekering die over sporten op vakantie gaan. Dit zijn respectievelijk de wintersportverzekering, de duikverzekering en de gevaarlijke sporten verzekering. Met dit soort dekkingen zijn de attributen benodigd om de sport te beoefenen extra goed beschermt en ook mogelijke ongevallen. Als laatste is er nog de dekking voor zakelijke reizen aangezien deze niet binnen de basisdekking vallen.

Nadat alle informatie is ingegeven, kan er op basis van verschillende criteria de beste verzekeraar uitgezocht worden.