Wonen

Houdt het droog met een douchewand

Wat zou u willen verbeteren aan uw badkamer? Een nieuw toilet, nieuw wastafel, nieuwe kastjes of een nieuwe douche? Komt het bij u wel eens voor dat de vloer en of delen van uw badkamer nat zijn geworden na het douchen? Hiervoor zijn verschillende oorzaken te bedenken.

Misschien hebt u een douchewand die ongewild toch nog wat water doorlaat. Wellicht dacht u dat u een mooie deal had bij een sanitair winkel waar u een nieuwe douchedeur had aangeschaft, maar blijkt nu dat uw vloer nog nat wordt. Of is de boosdoener niet een wand van slechte kwaliteit, maar een douchegordijn? In beide gevallen kunt u een betere oplossing vinden.

Douchewand: hygiënisch, praktisch en stijlvol

Wat is nu het verschil tussen een douchewand en een douchegordijn? Is zo een gordijn niet voldoende voor uw badkamer? Het staat wel vast dat het een goedkopere optie kan zijn, maar toch kunt u meer voordeel halen uit een glazen wand voor uw douche.
Waarom is een wand dan beter? Een douchewand is bijvoorbeeld:

  • Hygiënischer: geen schimmel weg hoeven halen
  • Praktischer: niet langer last van een wapperend gordijn
  • Stijlvol: douchewanden geven een badkamer een ruimtelijk gevoel. Ook ziet het er mooi en strak uit

Douchen zal voor u zo echt voor ontspanning zorgen. Alleen binnen de douchecabine zal het op deze manier nat worden.

De inloopdouche

Wandel op uw gemak uw douche in, met een glazen douchewand beschikt u ook over een douche die van alle gemakken is voorzien. De inloopdouche is in alle prijscategorieën te verkrijgen en zorgt voor een geheel ander uiterlijk. Het voelt alsof u opeens meer ruimte heeft in uw huis.
Verder kunt u ook gaan voor een compleet pakket. Sanitairbedrijven bieden vaak voordelig volledige pakketten aan met toilet en wastafel en alles inbegrepen.